Explosie bij Pakistaans stemlokaal eist minstens twintig doden

Explosie bij Pakistaans stemlokaal eist minstens twintig doden

In de stad Quetta in het zuidwesten van Pakistan zijn minstens twintig mensen om het leven gekomen bij een explosie nabij een stemlokaal. Dat heeft de lokale politie meegedeeld. In Pakistan vinden verkiezingen plaats. Mohammed Jaffar, een dokter in een ziekenhuis in Quetta, verklaarde aan het Duitse persbureau dpa dat minstens 28 mensen het leven lieten in de explosie en dat veertig anderen gewond raakten.

De aanslag zou volgens de lokale politiefunctionaris Haider Ali een politieteam geviseerd hebben dat instond voor de bewaking van het stemlokaal. Zowel burgers als politieagenten zouden het leven hebben gelaten. De politieman sprak over twintig doden.

Quetta is de hoofdstad van de provincie Beloetsjistan. In de aanloop naar de verkiezingen vond in de provincie nabij de grens met Afghanistan ook al een zware aanslag plaats. Minstens 150 mensen kwamen toen om bij een zelfmoordaanslag tijdens een verkiezingsmeeting in Mastung. De aanslag werd opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat.

In Pakistan zijn meer dan 85.000 kiesbureaus geopend voor nationale en provinciale verkiezingen. De stembusgang kondigt zich aan als een spannend duel tussen de Pakistan Muslim League-Nawaz (PML-N) van voormalig premier Nawaz Sharif en de partij Tehrik Insaf van cricketspeler Imran Khan.

bron: Belga