‘Betrapt met een boek’ gaat Europa in met Sander

Foto R.V.

Vakantie! Deze zomer blijven we voor onze boekenrubriek niet in België, maar betrappen we lezers op de trein door Europa. Welke boeken zitten er in hun reistas? En wat is hun bestemming?

Terwijl tijdens de zomer veel mensen naar luchtige lectuur doet grijpen, gaat Sander Lybaert (27) op reis met een boek vol grafieken. «Het vraagt al mijn aandacht, er is tijd voor nodig. Maar ik heb momenteel niks anders te doen dan met 300 per uur op deze trein te zitten. Ideaal, toch?»

Jim Collins onderscheidt in ‘Good to great’ bedrijven die het goed doen van bedrijven die uitzonderlijke resultaten behalen. Samen met een onderzoeksteam meet hij alles van het bedrijf: van de cijfers tot de passie van het personeel en de bedrijfsleider. Zo concludeert hij wat hen uniek maakt. «En die tijdloze factoren voor succes – niet de hypes – somt hij hier zo helder mogelijk voor me op.»

«Of ik een business ga starten?», lacht Sander. «Nee nee, ik ga een week lang niets doen. Ik ben met mijn lief onderweg van Gent naar Avignon, we trekken verder naar de Mont Ventoux en daar logeren we. De twintigkoppige familie van Eline wacht ons op. Dit boek lezen wordt daar iets minder makkelijk, lijkt me.»

(hd)

Betrapt met een boek in Europa is een initiatief van Iedereen Leest en Metro, i.s.m. met TGV® Brussel-Frankrijk. Deze lezer nam de TGV® tussen Brussel-Zuid en Avignon. Reistijd: 4u48 min.