Belgische hockeymeisjes kloppen Duitsland en gaan naar finale

Belgische hockeymeisjes kloppen Duitsland en gaan naar finale
Belgische hockeymeisjes kloppen Duitsland en gaan naar finale

De Belgische hockeymeisjes hebben zich vandaag in het Spaanse Santander geplaatst voor de finale van het EK U18, voor het eerst in de geschiedenis van de nationale U18-vrouwenploeg. De meisjes wonnen met 1-0 (rust: 1-0) van Duitsland in de halve finale. Morgen om 17 uur treffen de jonge Red Panthers de winnaar van de andere halve finale tussen Nederland en Engeland. België lag onder in het begin, maar verraste Duitsland door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken op de eerste strafcorner. Kapitein Juliette Duquesne kon profiteren van een rebound. De Belgische defensie kon daarna standhouden, ook tijdens de twee laatste minuten toen de Duitse meisjes zes opeenvolgende strafcorners hadden.

De Belgische meisjes plaatsten zich voor de halve finales met hun tweede plaats in de groepsfase na Nederland. Ze boekten twee overwinningen, tegen Frankrijk (4-1) en Spanje (4-3). Tegen Nederland verloren ze weliswaar met 0-2.

Het is de eerste keer dat een U18-vrouwenploeg de finale van een EK haalt. Het beste resultaat was tot op heden een bronzen medaille in 2007 in het Schotse Edinburgh.

Later deze namiddag treft de Belgische U18-mannenploeg Spanje in de halve finale.

Bron: Belga