“Bleri Lleshi verspreidt pure laster”

Bleri Lleshi verspreidt pure laster

Auteur en filosoof Bleri Lleshi “verspreidt pure laster”. Dat zegt Mia Doornaert op Twitter nadat Lleshi haar beschuldigde van “racistische en islamofobe opinies”. De Brusselaar dreigt uit het Vlaams Fonds voor de Letteren te stappen als Doornaert voorzitter wordt. “Lleshi verspreidt pure laster”, zegt Doornaert op Twitter. “Ik heb altijd elke vorm van racisme vurig bestreden. Iets anders is kritiek op godsdiensten en filosofische overtuigingen. Dat behoort tot vrije meningsuiting. Ik verkies nu eenmaal Verlichting boven obscurantisme. Erg, nietwaar?” Doornaert wilde er desgevraagd niet verder op ingaan.

“De lage racistische en islamofobe opinies die Doornaert de wereld instuurt, stroken niet met mijn literair engagement”, zei Lleshi eerder op zijn Facebook-pagina. “Ik kan en wil niet deel zijn van een organisatie met iemand zoals Doornaert als voorzitter.”

Vorige week bleek dat Vlaams minister-president Geert Bourgeois barones Doornaert heeft voorgedragen als nieuwe voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

De Vlaamse regering benoemde daarnaast ook onder andere N-VA-woordvoerder Joachim Pohlmann en Vincent Stuer, voormalige woordvoerder van Karel De Gucht en speechschrijver van Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso, als lid van het Fondsbestuur van het Vlaams Fonds voor de Letteren voor een periode van vier jaar. De andere bestuurders die benoemd werden zijn Martine De Clercq, Ilona Terkessidis, Bart Van Damme en Tinne Verhelst.

bron: Belga