Weerbericht: iets minder warm weer op komst

Weerbericht: iets minder warm weer op komst

Brede opklaringen wisselen deze middag af met hoge wolken en stapelwolken. Op het einde van de namiddag is er, vooral in het westen, kans op enkele plaatselijke buien. Op de meeste plaatsen blijft het wel droog. Het is warm met maxima rond 26 graden aan zee, tussen 26 en 28 graden in de Ardennen en tussen 28 en 31 graden elders. De wind is zwak in het binnenland en zwak tot matig aan zee uit veranderlijke richtingen of uit het noorden, meldt het KMI. Vanavond verdwijnen de laatste buien in het westen van het land. Vannacht blijft het meestal droog met opklaringen, maar ook bewolkte perioden. De minima liggen tussen 11 graden op de Hoge Venen en 17 graden aan zee. In het centrum van het land krijgen we minima rond 13 of 14 graden. De wind is eerst zwak veranderlijk en wordt nadien matig uit west tot noordwest.

Morgen begint de dag met brede opklaringen en enkele wolkenvelden. In het centrum en het oosten van het land ontstaan stapelwolken, terwijl het in het westen van het land zonnig blijft. In de namiddag kunnen er enkele buien of eventueel een onweer ontstaan in de Ardennen en de Kempen. Elders zou het droog moeten blijven. Het wordt iets minder warm met maxima rond 21 graden aan zee, 22 tot 23 graden in de Ardennen en tussen 24 en 27 graden elders. De wind is zwak tot vaak matig in het binnenland en matig tot vrij krachtig aan zee uit het westen. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag verdwijnen de buien snel en wordt het overal droog met brede opklaringen.

Woensdag blijft het droog met zon en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 22 of 23 graden aan zee en in Hoog-België en lokaal 28 graden in de Kempen. De wind is meestal zwak, in het noordwesten zwak tot matig, en ruimt van westzuidwest naar noordwest.

Donderdag is het warm en zonnig met hoge wolkenvelden en maxima van 24 tot lokaal 30 graden. Vrijdag en zaterdag wordt het weer onstabieler.

bron: Belga