Tour de France – Sleutelbeenbreuk houdt Richie Porte zes tot acht weken uit competitie

Tour de France - Sleutelbeenbreuk houdt Richie Porte zes tot acht weken uit competitie
Tour de France - Sleutelbeenbreuk houdt Richie Porte zes tot acht weken uit competitie

Richie Porte heeft een breuk van het rechtersleutelbeen opgelopen bij zijn val in de negende Tourrit. Dat meldde zijn team BMC zondagavond. De 33-jarige Australiër zal na zes tot acht weken de competitie kunnen hervatten. “Porte moet minstens een week rusten voor hij de hometrainer op mag. Na drie of vier weken mag hij op de fiets gaan trainen en na zes tot acht weken zou hij weer moeten kunnen koersen”, verklaarde teamdokter Max Testa.
“Uiteraard ben ik hier kapot van”, reageerde Porte. “Het is het tweede jaar op rij dat ik de Tour op deze manier moet verlaten. Voor ik het goed en wel besefte, lag ik op de grond en onmiddellijk voelde ik pijn in de rechterschouder. Ik wil mijn teammaats bedanken voor het ongelofelijke werk dat ze negen dagen lang voor me leverden. Ik ben heel teleurgesteld dat we dit niet tot in Parijs kunnen doortrekken. Hopelijk herstel ik snel en kan ik zo vlug mogelijk weer de fiets op.”
In 2016 werd Porte nog vijfde in de Tour. Vorig jaar brak hij zijn sleutelbeen en bekken bij een zware val in de afdaling van de Mont du Chat, eveneens in de negende etappe.

.

bron: Belga