"Dit feestje was een training voor binnen twee jaar"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Rode Duivels kregen vandaag in het centrum van Brussel een triomfantelijke ontvangst van het Belgische publiek. "Dit feestje is een training voor binnen twee jaar", zei aanvoerder Eden Hazard al lachend, nadat hij vanop het balkon van het Brusselse stadhuis de fans had begroet. "Dit zijn onvergetelijke momenten voor de komende tien of vijftien jaar", sprak Hazard. "Binnen twee jaar is er het EK, en ik hoop dan op een nog mooier feestje. En binnen vier jaar opnieuw. Zoiets mogen meemaken, dat raakt je. We worden er ons van bewust dat we iets uitzonderlijk hebben gepresteerd. Daarnaast zorgt het ook wel voor meer druk in de toekomst."

Ook doelman Thibaut Courtois was door de festiviteiten van vandaag meteen gretig voor de volgende toernooien. "Dit geeft nog meer motivatie voor wat nog komt, dat staat vast. Als je al zo'n feest krijgt na een derde plaats... Als we kampioen spelen, zal het feest nog groter zijn."

Dries Mertens had zo'n opkomst, 40.000 supporters volgens de politie, niet verwacht. "Heel mooi. Op zo'n ontvangst hadden we niet gerekend. Het motiveert voor de toekomst." Nacer Chadli voegde daar nog aan toe dat het feest in Brussel voor "veel vreugde en trots" bij de Rode Duivels zorgde.

bron: Belga