Derde zondag Vosdag “op favoriete locatie van Luc De Vos … ter wereld”

In Gent heeft schrijver Christophe Vekeman de derde editie van Zondag Vosdag ingeleid. De eerste twee edities vonden telkens plaats in november op de sterfdatum van de overleden zanger Luc De Vos, maar de derde editie vindt plaats tijdens de Gentse Feesten op het huidige Walter De Buckplein. “Zijn favoriete locatie ter wereld”, wist Vekeman. Luc De Vos overleed op 29 november 2014. Een jaar later werd de eerste Zondag Vosdag georganiseerd in de Vooruit in Gent, met een mix van literatuur en muziek. De tweede editie vond plaats op de Kouter, in de Handelsbeurs en de Vlaamse Opera. In 2017 kwam er geen derde editie, maar in 2018 vond ze plaats op het huidige Walter De Buckplein, vlakbij Sint-Jacobs.
Volgens schrijver Christophe Vekeman, die de avond op het plein inleidde, kon er geen betere plek gekozen worden. “Dit was zijn favoriete locatie ¿ ter wereld!”, waarna Vekeman voorlas uit een tekst van Luc De Vos waarin hij beschrijft hoe hij ergens in Vlaanderen was gaan spelen, maar nadien telkens met plezier terugkwam naar Gent ‘waar altijd wel ergens een feest aan de gang was.’ “Dat zal vanavond niet anders zijn”, besloot Vekeman.
De eerste band die optrad was The Tubs, gevolgd door onder meer Brihang, Tjens Matic, Marcel Vanthilt en DJ Iris. Daarnaast waren er zondag ook tal van andere initiatieven, zoals het Literair zomerlief GF 2018 KANTL. “Laten we hopen dat dit een start is van een mooie nieuwe traditie. Het draait niet altijd meer direct rond de figuur van Luc De Vos maar zijn honger naar literatuur & muziek vormen -zoals steeds- de leidraad”, gaven de organisatoren voor aanvang van de derde editie al mee.

bron: Belga