TW Classic – Nieuwe park-and-rideparkings lokken veel fietsers

De editie 2018 van TW Classic trekt zaterdag volop de kaart van de fiets. Voor het eerst zijn er park-and-rideparkings, gelegen op fietsafstand van de festivalweide. Bezoekers parkeren er gratis. Het laatste deel van het traject naar Werchter leggen ze af met hun meegebrachte fiets. “Wie in de wijde regio woont, moedigen we aan om met de fiets naar Werchter te komen”, zeggen de organisatoren. “Daarvoor voorzagen we in vier park-and-rideparkings en in drie fietsenstallingen.”
Op vier locaties kunnen festivalgangers hun auto gratis parkeren. Op de evementenweide in Haacht (fietsafstand 3 kilometer), aan Sportoase De Toren in Rotselaar (fietsafstand 3,5 km), aan de parking van het station in Wijgmaal-Leuven (fietsafstand 5,5 km) en aan de parking van het station in Aarschot (fietsafstand 10 km). Daar stappen ze over op hun eigen fiets.
Vlakbij het festivalpark kunnen de fietsen veilig en gratis gestald worden. Dat gebeurt in drie fietsenstallingen. Die liggen allemaal op wandelafstand van het festivalterrein: aan de Werchtersesteenweg in Haacht, op de Provinciebaan richting Rotselaar en aan de brug in Werchter. De fietsenstallingen worden permanent bewaakt. Aan een herstelpunt kunnen fietsers tegen een kleine vergoeding terecht voor een lekke band of een gebroken remkabel.

bron: Belga