Ronde van Oostenrijk – Ben Hermans “superblij” met eindwinst

Ronde van Oostenrijk - Ben Hermans "superblij" met eindwinst

Ben Hermans gaf zaterdag de eindwinst in de Ronde van Oostenrijk (2.1) niet meer uit handen, goed voor zijn tiende profzege. “Ik ben er superblij mee”, reageerde de 32-jarige kopman van Israël Cycling Academy. “Ik droomde ervan deze mooie koers te winnen. Ik kom altijd graag naar deze ronde. Er zijn hier bijna geen vlakke ritten. Ik kwam naar hier voor een plaats in de top tien, maar nu win ik. Alles viel in elkaar.”
In de slotetappe moest de Limburger nog een aanval afslaan van Dario Cataldo. “De slotrit was op papier redelijk gemakkelijk, maar het was de hele dag op en neer. En er was een heel erg sterke vlucht: alle sprintersploegen werkten en het leek erop dat we hen terug zouden pakken, maar dat lukte nooit. Dus werd het een superzware wedstrijd, de hele dag. Niemand had dat verwacht.”
De grootste emoties beleefde Hermans tijdens zijn ritzege bovenop de steile Kitzbüheler Horn, waarbij hij ook de rode leiderstrui veroverde. “Die rit was ongelooflijk voor me. Bedankt aan mijn ploeg, die me daarna heel goed heeft ondersteund. Voor mij is deze eindwinst extreem belangrijk.”

.

bron: Belga