Trump bezoekt militaire academie met May nadat ze de volle laag van hem gekregen heeft

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na zijn aanval tegen Theresa May heeft de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag samen met de Britse premier een militaire academie bezocht. May ontving de Republikein vanmorgen op de Royal Military Academy Sandhurst, ten zuiden van Londen, deelde een woordvoerder van het Witte Huis mee. Trump had May in een interview met het Britse boulevardblad The Sun hard aangepakt en kritiek geleverd op haar brexit-strategie. Hij waarschuwde dat een mogelijk handelsakkoord met de Verenigde Staten kon mislukken als Groot-Brittannië te nauw verbonden zou blijven met de Europese Unie. Tegelijk loofde hij haar rivaal Boris Johnson.

De brexit-plannen van May omvatten onder meer een vrijhandelszone en een douaneovereenkomst met de EU. Ze heeft niet gereageerd op het commentaar van Trump, dat volgens Britse media en parlementsleden een schending van het protocol en een belediging voor May was.

Het Britse pond daalde vanmorgen tegenover de euro en de dollar bij de opening van de Europese beurzen. Rond 10.40 uur stond het Britse pond op 1,3119 dollar, tegen 1,3206 dollar gisterenavond, en de euro was 88,55 pence waard, tegen 88,36 pence de dag daarvoor.

bron: Belga