Griezmann lacht kritiek van Thibaut Courtois weg

Griezmann lacht kritiek van Thibaut Courtois weg
Griezmann lacht kritiek van Thibaut Courtois weg

De kritiek van de Rode Duivels op het spel van de Fransen na de halve finale was vandaag andermaal een gespreksthema tijdens het traditionele persmoment van Les Bleus in hun basiskamp in Istra. Antoine Griezmann deelde er een steekje uit aan Thibaut Courtois. De doelman van de Belgen verweet de Fransen dinsdagavond na het 0-1 verlies in Sint-Petersburg “antivoetbal” te hebben gespeeld. Griezmann moet er om lachen.

“Begin er niet over”, onderbrak hij half lachend de journalist toen die begon over de “kritiek van de Belgen op de kwaliteit van het Franse spel”. “Courtois heeft bij Atletico Madrid gespeeld en werd kampioen van Spanje. Nu zit hij bij Chelsea en denkt hij misschien dat ze daar het spel van Barcelona brengen? Neen, het kan mij niet schelen op welke manier we winnen. Ik wil die ster en als ik die heb, maakt het mij geen barst uit welk spel we hebben getoond.”

Courtois won met Atletico La Liga in 2014. Na dat seizoen keerde hij terug naar Chelsea, dat hem had uitgeleend. Die zomer stapte Griezmann van Real Sociedad over naar Atletico, waar de spits inmiddels de absolute vedette is. Courtois en Griezmann speelden dus nooit samen bij Los Colchoneros.

Bron: Belga