175ste editie Gentse Feesten gaat van start

175ste editie Gentse Feesten gaat van start

Gent opent vrijdag zijn jaarlijkse Feesten, een extra uitbundige 175ste editie. Daniël Termont zal om 18 uur voor de laatste keer als burgemeester de sleutel van het stadhuis aan Feestenburgemeester Christophe Peeters overhandigen. Enkele uren later volgt een acrobatisch lichtspektakel en spuwt de draak op het Belfort een eerste steekvlam. De iconische Gentse draak, die in een ver verleden ook vuur kon spuwen, zal elke dag van het tiendaagse volksfeest een nachtelijke vlam lossen. De stad verwacht voor de 175ste editie 1,3 miljoen bezoekers. Een historisch boek blikt terug op de geschiedenis van de Gentse Feesten en in het Huis van Alijn loopt een expo over Gentse Feesten.
Het Gentse stadhuis en de Kouter Kiosk worden voor de gelegenheid in de bloemetjes gezet. Bloemschikkers nemen ook enkele ruimten van het stadhuis onder handen, dat voor de gelegenheid van zondag 15 juli tot en met zondag 22 juli open staat voor bezoek.
Maar het centrum van de feestelijkheden ligt in de zeven grote feestkernen. Op de muzikale affiche pakken dit jaar verschillende organisatoren uit met namen als Gers Pardoel, ’t Hof van Commerce, Suzanne Vega, Milow en De Kreuners. Maar ook honderden minder bekende namen en jong talent krijgen op tal van podia doorheen de stad een plaats.
De laatste dag van de Gentse Feesten is er een concert in de Koninklijke Opera van Gent. Een muzikale avond met Gentse evergreens in een symfonisch jasje, gebracht door Dirk Brossé en Luk De Bruyker met diverse gastzangers, onder wie Frederik Sioen en Wim Claeys.
De Gentse feesten gaan van start op 13 juli en duren tot 22 juli. Het volledige programma is te raadplegen op de website gentsefeesten.be.

bron: Belga