Thomas Meunier wil supporters in Brussel bedanken

Thomas Meunier wil supporters in Brussel bedanken
Thomas Meunier wil supporters in Brussel bedanken

Twee dagen voor het WK-einde van de Rode Duivels is er eindelijk duidelijkheid waar en wanneer de selectie van Roberto Martinez bij de terugkeer gehuldigd zal worden. Het kabinet van Brussels schepen van Sport Alain Courtois maakte vorige week al bekend dat als de Rode Duivels voorbij Brazilië raakten op het WK, ze na afloop van het toernooi een huldiging kunnen krijgen op het balkon van het Brusselse stadhuis op de Grote Markt. De Koninklijke Belgische Voetbalbond liet toen echter weten dat er daaromtrent nog geen beslissing genomen was. Nadien bleef het een tijdlang muisstil, ook omtrent het tijdstip van de terugkeer van de selectie naar België.

Deze avond kwam eindelijk het verlossende nieuws: de Rode Duivels worden zondag, daags na hun duel met Engeland om de derde plaats op het WK, om 12.30 uur op het koninklijk paleis ontvangen. Na een rit in een open bus doorheen Brussel verschijnen ze rond 15.00 uur op het balkon van het stadhuis op de Grote Markt.Thomas Meunier ziet zo’n huldiging in Brussel wel zitten. “Ik vind dat we iedereen moeten bedanken voor de steun”, vertelde de verdediger van Paris Saint-Germain vandaag na de training in Dedovsk. “Ik beschouw dat als een verplichting, zoiets moeten we gewoon doen.”

Voetbalfans herinneren zich nog wel de vreugdetaferelen op een overvolle Brusselse Grote Markt van 32 jaar geleden, toen de generatie van 1986 met een vierde plaats was teruggekeerd uit Mexico. Mits winst tegen Engeland kunnen de Rode Duivels beter doen. “Ik vind niet dat je generaties met mekaar moet vergelijken, alles is nu anders. Zij hebben hun verhaal, wij willen het onze schrijven. We hebben een kans om op het podium te eindigen en die willen we niet laten liggen. Het zou lastig zijn om terug te keren met twee nederlagen om dan aan het feesten te gaan. Het komt er dus op aan Engeland te kloppen.”

Bron: Belga