Witte Huis vroeg sobere ontvangst van president Trump

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het was op vraag van de Verenigde Staten dat president Donald Trump zonder veel toeters en bellen werd ontvangen bij zijn aankomst in ons land. Dat werd vernomen in Belgische regeringskringen. Bij zijn landing op de luchthaven van Zaventem werd de Amerikaanse president ontvangen door het hoofd protocol van het departement Buitenlandse Zaken, Françoise Gustin, die vergezeld was van de drie VS-ambassadeurs in ons land.

Geen enkele Belgische minister tekende present. Premier Charles Michel volgde bijvoorbeeld in 's Gravenbrakel de wedstrijd van de Rode Duivels op een groot scherm. Maar dat is een gevolg van de vraag vanuit Washington om de ontvangst "zo administratief mogelijk" te laten verlopen, zo vernam Belga. Om dezelfde reden werd geen rood tapijt uitgerold.

Koning Filip en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders bevonden zich overigens in Sint-Petersburg om de wedstrijd ter plaatse te volgen. En in Kortrijk vond de traditionele 11 juli-viering plaats, waarop verschillende N-VA-ministers aanwezig waren.

bron: Belga