Tyfoon Maria nadert Taiwan: scholen gesloten en tientallen vluchten geannuleerd

door
Belga
Leestijd 1 min.

De tyfoon Maria nadert Taiwan en brengt mogelijk harde windstoten en hevige stortregens met zich mee. Op het eiland in de Oost-Chinese Zee zijn vandaag al tientallen vluchten geannuleerd en de scholen blijven er gesloten. De melden de meteorologische diensten van Taiwan. De tyfoon bevindt zich op zo'n 500 kilometer van de kuststad Yilan, in het noordoosten van Taiwan. De windsnelheden lopen vandaag op tot 190 km/u. De weerdiensten verwachten dat Maria de grootste impact heeft van vanavond tot morgenochtend. In sommige regio's kan het erg hard regenen en kan er tot 500 millimeter water vallen. De autoriteiten hebben al maatregelen genomen om overtromingen en aardverschuivingen tegen te gaan.

In vijf steden zijn vandaag alle scholen en kantoren gesloten. De luchtvaartmaatschappij UNI Air heeft vandaag al 70 vluchten geschrapt. Verder zijn ook vluchten naar Hongkong en Taipei geannuleerd.

Taiwan wordt tijdens de zomer vaak getroffen door tyfoons. Vorig jaar raakten een honderdtal mensen gewond toen tyfoon Nesat over het eiland raasde.

Bron: Belga