Kat met twee neuzen doet het internet smelten

Instagram / Dobbythehousecat

Dure raskatten zijn ontzettend populair op sociale media, maar gelukkig geldt hetzelfde voor de minder perfecte exemplaren. Zo ontroert de geadopteerde kat Doby vriend en vijand op Instagram met zijn twee neuzen.

Het verhaal van Doby kent een woelig begin. Het arme beestje werd namelijk geboren met een afwijking, waardoor hij in eerste instantie niet gemakkelijk kon leren lopen. En daarnaast is ook zijn reukorgaan in twee gespleten, zodat het lijkt alsof hij door het leven gaat met twee neuzen. Dit was zwaar tegen de zin van zijn oorspronkelijke baasjes, die het beestje ergens dumpten.

Populair op Instagram

Gelukkig werd Doby gevonden door The Cat House, een kattenasiel in Californië. Het asiel plaatste een foto van het bijzondere beest op Instagram, waarop de kat geadopteerd werd door zijn huidige baasje. Die is dolgelukkig met haar nieuwe huisgenoot, die ook op Instagram bijzonder populair is. Het beestje wist nu al 11.800 volgers te verzamelen.

Snel uitgeput

“Door zijn gespleten neus raakt Doby snel uitgeput, vooral wanneer hij aan het spelen is”, legt Jeanne, de nieuwe eigenaar, uit aan Metro UK. “Hij begint snel te zuchten, vooral wanneer hij zich stort op zijn nieuwe speeltjes. En daarnaast is het ook een behoorlijke knoeipot aan ‘tafel’, door zijn gespleten neus kan hij moeilijk netjes eten”, aldus de Jeanne.

It’s Monday, but that’s okay. . . We’re all in this together, so be kind to each other. . . #coffeeislife

Une publication partagée par Doby (@dobythehousecat) le