Bewezen. Aan de verkeerde kant van het bed slapen kan je een ochtendhumeur bezorgen

Sommige mensen zijn echt geen ochtendpersonen en lijken echt elke ochtend met het verkeerde been uit bed te stappen. Maar volgens een Brits onderzoek zou de kant van je bed wel degelijk een invloed hebben op je ochtendhumeur. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

De Britse bedden- en matrassenfabrikant Sealy ondervroeg 1000 mensen naar hun slaapgewoonten en de invloed daarvan op hun humeur. Daaruit bleek dat mensen die aan de linkerkant sliepen het beter deden in het leven. Ze hadden 8% meer kans op een bevredigend sociaal leven, er was 4% meer kans dat ze gelukkiger wakker werden en ze hadden zelfs bijna 10% kans op een positievere kijk op het leven.

Chagrijnig 

Slaap jij altijd aan de rechterkant? Dan is de kans groot dat je liever alleen bent en vatbaarder bent voor een ochtendhumeur. Bovendien heb je zelfs 3% meer kans om je job minder graag uit te voeren. Een echt wetenschappelijke onderbouwing wordt niet gegeven voor het onderzoek, maar interessant is het zeker. Volgende keer dat je dus iemand met een rothumeur tegenkomt, weet je dus aan welke kant hij of zij heeft geslapen.