Koning en koningin voor halve finale naar Rusland, premier Michel blijft in België

Koning en koningin voor halve finale naar Rusland

Koning Filip en koningin Mathilde reizen morgen naar Sint-Petersburg om de halvefinalewedstrijd van de Belgen tegen Frankrijk bij te wonen. Dat meldt het Paleis vandaag. De koning en de koningin reizen morgen heen en weer naar Sint-Petersburg om de WK-wedstrijd bij te wonen. Hun kinderen gaan niet mee.

De koning is een grote voetbalfan, klinkt het bij het Paleis. Voor hun vertrek ontmoette hij de Rode Duivels al in Tubeke om hen een hart onder de riem te steken, en samen met zijn zonen woonde hij ook al de groepswedstrijd België-Tunesië bij. Bij elke wedstrijd heeft het koningshuis via de sociale media zijn steun voor de Duivels uitgedrukt, en na de kwartfinale, toen België stuntte door Brazilië uit te schakelen, telefoneerde de koning met bondscoach Roberto Martinez.

Eerder raakte ook al bekend dat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders naar Sint-Petersburg trekt om voor de Belgen te supporteren. Premier Charles Michel gaat uiteindelijk niet naar Rusland, maar zal de wedstrijd samen met de supporters in ’s Gravenbrakel bijwonen, de gemeente waarvan aanvoerder Eden Hazard afkomstig is.

“Charles Michel gaat zo in op een uitnodiging van de burgemeester van de gemeente, Maxime Daye”, zegt de woordvoerder van de premier. “Het is bovendien niet mogelijk om de NAVO-top van 11 en 12 juli in Brussel, waarop een veertigtal staatshoofden aanwezig zijn, met een verplaatsing naar Sint-Petersburg te combineren.”

bron: Belga