WK 2018 - Jan Vertonghen: "Hebben ons leven gegeven voor deze wedstrijd"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jan Vertonghen kwam vrijdagavond uitgeput maar voldaan de pers te woord staan na de 2-1 zege van de Rode Duivels tegen Brazilië in de kwartfinales van de Wereldbeker voetbal. "We hebben een ongelooflijke prestatie neergezet", pufte hij uit. "Ik ben helemaal kapot", opende Vertonghen. "Ongelooflijk dat we dit hebben gepresteerd, onder zoveel druk, tegen de topfavoriet. We hebben nog nooit op deze manier, in dit systeem gespeeld. Omdat de wedstrijden elkaar zo snel opvolgen, hebben we hier enkel donderdag een kwartiertje op getraind. Verder hebben we er een paar keer nog over gesproken. We stonden allemaal achter de manier van spelen en geloofden erin."

De 'Gouden Generatie' liet al veel inkt vloeien, maar zette vrijdagavond ook een mijlpaal in de Belgische voetbalgeschiedenis neer. "We hadden deze wedstrijd nodig om ons als 'Gouden Generatie' te bevestigen, dat we geen verloren generatie zouden worden genoemd", aldus Vertonghen. "We staan er. We geloofden vol in de kwalificatie en hebben ons leven gegeven voor deze wedstrijd. De VAR heeft zich dan ook eens in ons voordeel uitgesproken. Dat mocht ook wel eens."

Veel genieten zit er niet in voor de Duivels, die dinsdagavond (om 20u00) in Sint-Petersburg Frankrijk treffen in de halve eindstrijd. "Maar een beetje genieten nu mag wel", besloot Vertonghen. "Twee dagjes of zo. Daarna gaat de focus weer helemaal op Frankrijk."

bron: Belga