Netflix verhoogt prijzen op een subtiele manier

Sommige Netflix-gebruikers kunnen sinds kort een nieuwe tariefformule uitproberen: een Netflix Ultra-abonnement. Voor 16,99 euro kan je daarop intekenen, dat is drie euro meer dan een Netflix Premium-abonnement. Dat abonnement is nu het duurste, schrijft De Standaard.
door
eline.vandenbroucke
Leestijd 1 min.

De vraag blijft dan wat voor extra features je krijgt voor die hogere abonnementprijs per maand. De kans is groot dat je van een kale reis thuiskomt. In het nieuwe Ultra-abonnement kan je op vier schermen tegelijk Netflix kijken, in Ultra HD-beeldkwaliteit. Dat klinkt veelbelovend, alleen is dat exact hetzelfde wat je kan met het huidige Premium-tarief.

Niet langer in HD

Het ziet er dus naar uit dat Netflix op deze manier de prijzen wil verhogen. Waarschijnlijk kan je binnenkort minder met je Premium-abonnement. Netflix kan bijvoorbeeld Premium-gebruikers niet langer toelaten op vier schermen te kijken, of, en dat is veel waarschijnlijker, niet langer in de hoogste beeldkwaliteit (Ultra HD) laten kijken.

Concurrentie dreigt

Het is niet de eerste keer dat de streaminggigant zijn prijzen bijstelt. De 125 miljoen kijkers maken er telkens weinig problemen van. Het streamingbedrijf bevestigt dat er 'tests' gebeuren, om beter te begrijpen "hoe gebruikers Netflix waarderen". En dat is nodig, want de concurrentie dreigt sterker te worden nu Disney ook met een streamingsdienst wil uitpakken.

Bron: De Standaard