Weerbericht: zonnig met kans op stevige onweders

Weerbericht: zonnig met kans op stevige onweders

Deze middag wordt het op veel plaatsen zonnig tot soms wisselend bewolkt. In de zuidoostelijke helft van het land verwacht het KMI meer wolkenvelden die kunnen uitgroeien tot fikse onweders, met veel neerslag en kans op hagel en windstoten van 50 km/u. Ook in het noordwesten is een onweer niet volledig uit te sluiten, maar de kans is veel kleiner dan in het zuidoosten. Dat meldt het KMI. De temperaturen klimmen in het binnenland tot tussen 28 en 30 graden, met in de Kempen mogelijk een uitschieter tot 31 graden. Aan zee en in Hoog-België is het koeler met maxima in de buurt van 22 graden.

Vanavond kunnen er nog onweersbuien voorkomen in het zuidoosten, maar in de loop van de nacht wordt het overal droog met vooral veel hoge bewolking. Een beetje nevel is niet uitgesloten en vooral in de Ardense valleien is er ook kans op een mistbank. De minima liggen tussen 13 en 17 graden.Morgenochtend is er veel hoge bewolking, maar geleidelijk maakt die plaats voor zonneschijn. In het zuidoosten van het land kunnen er opnieuw stapelwolken opduiken, waarin onweersbuien tot ontwikkeling kunnen komen. De maxima liggen rond 18 graden in de Hoge Venen, rond 21 graden aan zee en tussen 25 en 28 graden elders.

Morgenavond doven de laatste onweersbuien uit in het zuidoosten van het land. ’s Nachts is het overal droog met brede opklaringen. In de Ardennen kan wat nevel of eventueel mist gevormd worden. De minima liggen tussen 11 en 17 graden.

Vrijdag wordt het op de meeste plaatsen droog, met vooral in de voormiddag veel zon. ’s Namiddags kunnen er zich wat stapelwolken vormen, waaruit er mogelijk in de Ardennen een laatste bui kan vallen. De maxima liggen tussen 20 en 27 graden.

In het weekend en begin volgende week nestelt er zich opnieuw een hogedrukgebied boven de Britse eilanden. Het blijft daardoor droog en vaak zonnig, ondanks enkele onschuldige wolkenvelden die soms kunnen binnendrijven. De maxima schommelen meestal tussen 22 graden in de Hoge Venen en aan zee en 28 graden in de Kempen. Enkel op zondag en dinsdag verwacht het KMI iets lagere maxima. Het wordt dan tussen 20 en 24 graden.

bron: Belga