"Juventus heeft 120 miljoen euro veil voor Ronaldo"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Juventus is bereid 120 miljoen euro op tafel te leggen om Cristiano Ronaldo los te weken bij Real Madrid. Voor de 33-jarige Portugees ligt bij de Italiaanse kampioen een contract van vier seizoenen klaar. Dat schrijft de doorgaans goed geïnformeerde Spaanse sportkrant Marca. Tussen beide partijen zijn gesprekken aan de gang, zo weet Marca. "In zijn contract staat een opstapclausule van een miljard euro, maar alles is onderhandelbaar", schrijft de krant. "Juventus en de speler weten dat hij Madrid voor een lager en aanvaardbaar bedrag kan verlaten."

Ronaldo ligt nog tot 2021 vast bij de Koninklijke maar hij liet recent meermaals doorschijnen dat het misschien tijd is om andere lucht op te snuiven. CR7 draagt het maagdelijk witte shirt sinds 2009. Hij won met Real onder meer vier keer de Champions League, drie keer het WK voor clubs, twee keer La Liga en twee keer de Copa del Rey.

Juventus kroonde zich afgelopen seizoen voor de zevende opeenvolgende keer tot kampioen van Italië.

Afgelopen weekend werd Ronaldo met Portugal uitgeschakeld in de achtste finales van het WK. De regerende Europees kampioen ging er met 2-1 uit tegen Uruguay. Of Ronaldo (154 caps, 85 goals) nog verder doet als international, is voorlopig onduidelijk.

bron: Belga