WK 2018 - Eden Hazard zag Wales-scenario al voor de ogen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met een onwaarschijnlijke ommekeer wisten de Rode Duivels maandagavond in de Rostov Arena een schijnbaar onoverkomelijke 0-2 achterstand tegen Japan nog om te buigen in een 3-2 zege. Heel België voelde zich zegezeker voor de start van de achtste finale tegen Japan, op papier één van de zwakste landen in de tweede ronde. Toen in de tweede helft de 0-2 op het scorebord kwam, leek het over en uit voor de gouden generatie. Een scenario zoals twee jaar geleden in de kwartfinales tegen Wales leek onvermijdelijk. "We hebben daar inderdaad aan gedacht", gaf Man van de Match Eden Hazard na afloop dan ook toe. "Al beseften we ook dat er niet meer dan één doelpunt nodig was om terug in de wedstrijd te komen. We hebben de spelers die kunnen zorgen voor zo'n ommekeer. Met Fellaini en Chadli kwamen er ook twee van de bank die het verschil hebben gemaakt."

Misschien zijn de Rode Duivels nu wel wakkergeschud, na een groepsfase die geen uitdaging bleek te zijn voor deze groep. "Misschien hadden we zo'n wedstrijd zoals vandaag wel nodig. We beseffen dat we plots uit het toernooi hadden kunnen liggen. Nu volgt Brazilië in de kwartfinales, dat is een droom voor elke voetballer."

Tegen de Brazilianen zal het wel een pak beter moeten, anders dreigt een afstraffing. Vooral defensief zag het er niet goed uit bij de Belgen. "In het begin van de tweede helft slikten we twee vermijdbare doelpunten, waaraan kleine verdedigende fouten waren voorafgegaan. Nu moeten we eerst en vooral rusten en daarna beginnen aan de voorbereiding op Brazilië", eindigde Hazard.

.

bron: Belga