WK 2018 - Spaanse voetbalfederatie beslist "binnen enkele weken" over bondscoach

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Spaanse voetbalfederatie RFEF zal "enkele weken" wachten alvorens duidelijkheid te scheppen omtrent het lot van bondscoach Fernando Hierro. De voorzitter van de bond, Luis Rubiales, heeft geen spijt dat Julen Lopetegui twee dagen voor de start van het WK werd ontslagen. Hierro volgde hem op. Spanje is echter uitgeschakeld in de achtste finales van het WK. "Wanneer je een beslissing neemt gebaseerd op overtuiging, met verantwoordelijkheid, moet je de bladzijde omdraaien", aldus Rubiales. De federatie verweet Lopetegui dat hij zijn contract met Real Madrid heeft onderhandeld tijdens de voorbereiding van het WK. "We weten niet wat er zou zijn gebeurd" met hem nog als bondscoach. "Wat we weten, is dat we uitgeschakeld zijn terwijl we veel beter waren."

Wat betreft de toekomst van de positie, "gaan we enkele weken wachten". "Ik moet Hierro en zijn team bedanken voor hun toewijding. Binnen enkele weken zullen we het werk hervatten."

"Iemand zoals Hierro, die een voorbeeldig gedrag heeft, zal altijd een plaats vinden in de federatie om zijn werk verder te zetten, maar vandaag is de dag niet (om daarover te praten). Vandaag is een moeilijke dag want onze droom is stukgeslagen."

De 50-jarige Hierro was op het laatste moment aangesteld om Lopetegui op te volgen. Hij zei "zijn verantwoordelijkheid te aanvaarden", maar nog niet aan zijn toekomst te denken.

Gastland Rusland plaatste zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal. Rusland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk.

.

bron: Belga