WK 2018 - "Dit is het moment om te schitteren"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nu Cristiano Ronaldo en Lionel Messi met respectievelijk Portugal en Argentinië al uit het toernooi liggen en ook de Spaanse sterrenselectie Rusland mag verlaten, wordt er steeds meer gekeken naar Eden Hazard om Speler van het Toernooi te worden. "Ik hoop het, dit is het moment waarop je moet schitteren", vertelde Hazard zondag in Rostov. "Ik ben echter niet de enige, er zitten nog heel veel goeie spelers in het WK. Ik wil die kwartfinales en halve finales door. We spelen echt voor die finale. We zullen wel zien hoe het uitdraait."

"Op persoonlijk vlak ben ik sterker dan twee en vier jaar geleden. Het hele team heeft nu meer ervaring. In Brazilië was het nog maar ons eerste grote toernooi. In de tweede ronde is die ervaring belangrijk en met jonge spelers is het dan ingewikkelder. Nu is het merendeel van de spelers tussen 25 en 30 jaar oud en hebben ze ongeveer hetzelfde niveau qua volwassenheid."

Japan kondigt zich niet meteen als een onoverkomelijke hindernis aan, maar dat werd twee jaar geleden ook gezegd van Wales. "Daar hebben we ook uit geleerd", bekende Hazard. "Die ervaring dragen we nu mee. Nu zijn we sterker en we weten wat er te doen staat. Toen waren er ook wat blessures, de omstandigheden waren anders. Je kan beide matchen niet vergelijken."

Van onderschatting zal er volgens de Belgische aanvoerder geen sprake zijn. "Ze staan in de achtste finales en dus zijn ze goed. Vorig jaar speelden we vriendschappelijk, nu zal het helemaal anders zijn. Ze hebben een beetje geluk gehad met fair play, maar ze hebben ook spelers met veel kwaliteiten bij grote Europese clubs. Als we denken dat het makkelijk wordt, kunnen we verliezen."

.

bron: Belga