WK 2018 – Akira Nishino mikt op teamprestatie om België af te stoppen

WK 2018 - Akira Nishino mikt op teamprestatie om België af te stoppen

Akira Nishino beseft dat hij met zijn team voor een zware opdracht staat, maandag in de Rostov Arena tegen België. De Japanners mikken op de sterkte van hun collectief om het de Rode Duivels lastig te maken. “Bij ons gaat het niet om de individuen, maar om het team”, vertelde de Japanse bondscoach daags voor de wedstrijd. “We zitten nu bij de beste zestien op een WK en dus volgen er enorme uitdagingen. We moeten ook onszelf uitdagen. België is een formidabele tegenstander, ze zitten bij de beste drie van de wereld. Wij staan op de 61e plaats. Hoe gaan we dat aanpakken? Ik moet dus maatregelen nemen. We zullen iets als team moeten neerzetten, het gaat niet om de individuen. Als het daarom zou gaan, zouden we het waarschijnlijk niet redden. We moeten oplossingen zoeken op het veld. We willen graag een Japanse wedstrijd spelen. In het verleden zaten we al twee keer bij laatste zestien, maar nu is het toch nog wat anders. Het Belgische team zit vol met vedetten en ze spelen allemaal bij grote clubs. België is hoogstwaarschijnlijk sterker, maar ze hebben ongetwijfeld ook zwakke punten.”
Bij de Japanners staat met Eiji Kawashima een oude bekende in doel. Kawashima speelde bij Standard en Lierse en kent het Belgische voetbal bijgevolg goed. “Hij kent de Belgen en zij kennen hem. Het mes snijdt dus langs twee kanten. Eiji is een perfectionist.”
Vanaf de tweede ronde wordt er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld, maar op strafschoppen hebben de Japanners niet echt getraind. “Individueel werken de spelers daar wel eens aan, als team hebben we er niet echt op geoefend. Als het in een wedstrijd tot strafschoppen komt, is dat vooral mentaal moeilijk. Op training kan je zo’n situatie niet nabootsen. Ik denk dus niet dat het nuttig is om erop te oefenen.”

.

bron: Belga