Wimbledon - Goffin was er vorig jaar niet bij op All England Club: "Dit is het mooiste toernooi"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Ik was echt droevig dat ik vorig jaar niet op Wimbledon kon spelen, want het is het mooiste toernooi", verklaarde David Goffin (ATP 9) zondag, daags voor het begin van het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Dinsdag komt hij in de eerste ronde in actie tegen de Australiër Matthew Ebden (ATP 51).

Goffin moest Wimbledon vorig jaar voor de tv volgen wegens een enkelblessure die hij op Roland Garros had opgelopen.

"Wimbledon is een speciale plek. En ze heeft me al veel mooie herinneringen opgeleverd", zei de Luikenaar, die het in 2015 en 2016 tot in de achtste finales schopte. "Ik vind het heel leuk op gras te spelen, de sfeer is hier bovendien fantastisch."

Belgiës nummer 1 is al een week ter plaatse. Na zijn exit in de eerste ronde op Queen's verkoos Goffin te trainen in plaats van nog een toernooi toe te voegen ter voorbereiding op Wimbledon. In Londen oefende hij de voorbije dagen met Marin Cilic, Juan Martin Del Potro, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Stan Wawrinka (zondag).

"Ik had gehoopt meer matchen gespeeld te hebben, maar Feliciano Lopez (die hem op Queen's uitschakelde, nvdr.) is een grasspecialist. De voorbije trainingen hebben me goed gedaan, want het is niet eenvoudig van gravel over te gaan naar gras. Een balletje slaan met Cilic bijvoorbeeld was ideaal, want hij speelt extreem goed op gras."

bron: Belga