Ontspannen Thiago Silva: “Ploegmaats vragen me wel eens om te zwijgen”

Ontspannen Thiago Silva: "Ploegmaats vragen me wel eens om te zwijgen"

PSG-verdediger Thiago Silva stond de pers te woord voor de achtste finale van morgen (16u00) tussen de Seleçao en Mexico. Thiago Silva zal dan opnieuw de kapiteinsband dragen. Dat deed hij ook al tegen Costa Rica. De Brazilianen hebben geen vaste captain en de band wisselt per wedstrijd. Marcelo was aanvoerder tegen Zwitserland, Miranda tegen Servië. Brazilië, voor velen de topfavoriet voor de wereldtitel, begon het toernooi matig met een puntendeling tegen Zwitserland (1-1) en een late zege tegen Costa Rica (2-0). “Veel mensen hebben ons bekritiseerd, maar ik was het daar helemaal niet mee eens”, stak Silva van wal. “We hebben een evenwichtig team, dat veel kansen creëert. Laat de rest van het toernooi maar komen. Tegen Mexico zullen we heel geconcentreerd moeten zijn. Het is een sterk elftal, vooral voorin loopt veel kwaliteit met onder meer Chicharito. Mexico verdient zeker zijn plaats in deze fase van het toernooi.”

Achteraan staat ook de defensie solide te spelen. Thiago Silva verzorgt als leider de communicatie. “Buiten het veld hou ik er niet van te veel te praten, maar tijdens de match communiceer ik onafgebroken met mijn ploegmakkers. Soms vragen ze mij zelfs om eens te zwijgen (lachend), maar het is nu eenmaal mijn spel.”

De winnaar van Brazilië-Mexico neemt het vrijdag op tegen de winnaar van België-Japan, morgen (20u00) in Rostov aan de Don.

bron: Belga