Herlings pakt zege in Indonesië, Desalle eindigt als vijfde

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) heeft in Pangkal Pinang de Grote Prijs MXGP van Indonesië, de twaalfde manche van het seizoen, op zijn naam geschreven. Herlings eindigde in de eerste reeks als tweede en won de tweede reeks, en sprokkelde zo 47 punten. Zijn Italiaanse teammaat Antonio Cairoli, winnaar in de eerste reeks en runner-up in de tweede, heeft evenveel punten maar moet genoegen nemen met de tweede stek. De Fransman Romain Febvre (Yamaha) volgt als derde met 36 punten. Clément Desalle (Kawasaki/33 ptn) is vijfde, Jeremy Van Horebeek (Yamaha/17 ptn) twaalfde, Julien Lieber (Kawasaki/14 ptn) veertiende en Kevin Strijbos (KTM/7ptn) achttiende.

In de WK-stand blijft Herlings (533 ptn) Cairoli (521 ptn) voor. Desalle (407 ptn) volgt als derde. Van Horebeek (257 ptn) bekleedt plaats 9, Lieber (176 ptn) plaats 13 en Strijbos (135 ptn) plaats 15.

Herlings maakte in Indonesië zijn rentree. De 23-jarige WK-leider brak twee weken geleden bij een val tijdens een training zijn rechtersleutelbeen en moest de GP van Lombardije laten schieten.

bron: Belga