Vader Michael Jackson ligt op sterven

Vader Michael Jackson ligt op sterven
AFP / T. Ziemba

Joe Jackson, het stamhoofd van de beroemde Jackson-clan, zou op sterven liggen. Volgens zijn zoon Jermaine heeft hij niet lang meer te leven. “De familie zou bij hem moeten zijn, maar dat wil mijn vader niet.”

Joe is er momenteel zo slecht aan toe dat hij iedereen verboden heeft om hem te komen bezoeken. Zelfs zijn vrouw Katherine kreeg geen toegang tot het ziekenhuis. Pas na vier dagen onderhandelen en een spoedberaad met manager Charles Coupet, kregen dochters Rebbie en Joh’Vonnie en kleindochter Yashi samen met hun (groot)moeder toestemming om naar Joe te gaan. Het zou Jackson zelf geweest zijn die de strenge instructies gaf. Ook wil hij geen inzage geven in zijn medisch dossier.

Fragiel“Het is een moeilijke tijd voor ons. We zouden niet moeten onderhandelen. We willen gewoon weten wat er met hem scheelt”, aldus Jermaine aan The Daily Mail. Het gaat al een paar jaar slecht met de gezondheid van Michael Jackson’s vader. Zo kreeg hij in 2015 in Brazilië een beroerte, lijdt hij aan diabetes en heeft hij dementie. Maar sinds enkele weken zou zijn toestand dus nog veel meer achteruit zijn gegaan. “Hij is heel fragiel. Geen idee hoe lang hij nog heeft. Maar het zal kort zijn.”