Hoe start je een Instagram-reisaccount?

Instagram onceuponajrny
Instagram / onceuponajrny

Veel mensen dromen van duizenden likes op hun vakantiefoto’s, maar hoe krijg je een groot aantal volgers? Maartje Hensen heeft na een jaar bijna 30.000 volgers op haar Instagram-reisaccount ‘onceuponajrny’. Ze vertelt hoe jij dat ook kan bereiken. 

Voordat je begint, moet je goed nadenken wat het thema is van je Instagram. Mensen willen weten wat ze op jouw feed kunnen verwachten. Reis je in je eentje, als koppel, met familie of vrienden? Reis je met een klein budget? Focus je je vooral op eten of meer op kleding?

Goede foto’s

Zorg dat je foto’s er mooi uitzien en bij elkaar passen. Gebruik eenzelfde filter voor je foto’s en kijk of het mooi samen past als geheel. Als je profiel een rommeltje is, is het minder aantrekkelijk.

Leuke bijschriften

Als je een foto deelt, zet er dan niet enkel een vage reisuitspraak onder. Vertel een verhaal. Mensen kunnen zelf ook wel inspirerende quoptes vinden. Volgers willen je leren kennen en het verhaal achter de foto weten. Hoe persoonlijker je het maakt, hoe meer het aanspreekt.

Maak stories

Vergeet je Insta-stories niet. Deze functie is de perfecte manier om het echte, onbewerkte reisleven te delen. Het is ook een slimme manier om mensen naar je profiel te lokken wanneer een nieuwe foto hebt geüpload.