Reconstructie van moord met kruisboog in Tielt

In het West-Vlaamse Tielt wordt dinsdagochtend een reconstructie gehouden in een moordzaak. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Jordy V. (24) bracht op 1 mei een liefdesrivaal met een kruisboog om het leven, maar ontkent dat hij opzettelijk handelde. Op dinsdag 1 mei trok de verdachte met een kruisboog naar de woning van Bjorn D. in Schuiferskapelle, een deelgemeente van Tielt. Jordy V. kon immers niet verkroppen dat zijn vriendin een relatie had aangeknoopt met de 28-jarige man. Het zwaar bebloede slachtoffer werd rond de middag aangetroffen in zijn woning.
De speurders konden Jordy V. vrij snel inrekenen. De jongeman bekende de feiten, maar ontkent dat er sprake was van moord. Naar eigen zeggen wilde hij zijn liefdesrivaal enkel bang maken en heeft hij slechts per ongeluk geschoten met zijn kruisboog. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe geloofwaardig die verklaringen zijn. De bewuste kruisboog werd in eerste instantie niet aangetroffen, maar is ondertussen toch teruggevonden.
De straat Drie Wilgen zal de hele ochtend afgesloten zijn met het oog op de wedersamenstelling van de feiten. Jordy V. zal aan de onderzoeksrechter en de speurders moeten tonen hoe de feiten zich volgens hem hebben afgespeeld. De wetsdokter zal aanwezig zijn om te bekijken of de versie van de verdachte kan stroken met de werkelijkheid. De ouders en de zus van het slachtoffer hebben al aangekondigd dat ook zij de reconstructie zullen bijwonen.

bron: Belga