Knelpuntvacatures - Alle neuzen in dezelfde richting om vacatures in te vullen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De federale regering, de gewesten én de sociale partners willen samenwerken om de vele openstaande vacatures in te vullen. Dat heeft premier Charles Michel maandag gezegd na een ontmoeting met vakbonden en werkgevers. Het gaat om een "cruciaal" dossier voor ons land, benadrukte Michel. Het werd maandag nog maar eens duidelijk: nergens in Europa raken vacatures zo moeilijk ingevuld als in België, zo wijzen cijfers van het Europees bureau voor statistiek uit.

Eerder zat premier Michel al samen met de gewesten om de violen over de aanpak van de knelpuntvacatures - de premier heeft het over een arbeidsdeal - te stemmen. Maandag was het de beurt aan de sociale partners - verenigd in de Groep van Tien - om door de premier en minister van Werk Kris Peeters formeel te worden ingelicht over de werkwijze en ook een aantal eerste voorstellen voor te leggen.

Het is de bedoeling - aldus Michel en Peeters - dat de federale regering in samenspraak met de gewesten met oplossingen op korte én lange termijn komt. "Er is nu ook eensgezindheid tussen de sociale partners en de regering om hierover samen te werken", aldus Peeters.

Concreet zal de Groep van Tien deze week al het dossier aansnijden. Het is de bedoeling dat ze een "actieve rol" in de arbeidsdeal zullen spelen, verzekerde de premier.

bron: Belga