WK 2018 – Geslaagd WK? Als we winnen, zeker?

WK 2018 - Geslaagd WK? Als we winnen
WK 2018 - Geslaagd WK? Als we winnen

Thibaut Courtois staat aan de vooravond van zijn tweede WK met de Rode Duivels. “Wanneer het een geslaagd WK is? Als we winnen, zeker?”, stak de doelman zondag zijn ambitie niet weg, daags voor de WK-opener tegen Panama. “In vergelijking met vier jaar geleden zit er nu meer rust en vertrouwen in het team. Iedereen heeft al veel meegemaakt: we zitten allemaal bij topploegen en dus is er meer ervaring. Ik voel vastberadenheid in de groep, we weten wat ons staat te wachten. We zijn zeker beter gewapend.”
De doelman van Chelsea ziet België als een outsider voor toernooiwinst. “We hebben kwaliteiten en talent, er is vertrouwen. De spelersgroep zit al lang samen en iedereen zit goed in vorm. We zijn een outsider om te winnen, er is een reële kans om ver te geraken. We geloven ook in onze kansen. Topfavoriet zijn we echter niet.”
Courtois zelf zag zijn vorm dit seizoen in stijgende lijn gaan. “Onbewust heb ik gepiekt naar het einde van het seizoen toe, normaal gezien is dat ongeveer in het midden. Nadien heb ik nog een week rust gehad, ik denk dus wel dat ik er klaar voor ben.”
Tegen Panama zal Courtois voor zich meer dan waarschijnlijk Dedryck Boyata krijgen in het hart van de verdediging. “Natuurlijk heeft Vincent Kompany meer ervaring, maar Dedryck heeft zich getoond tegen Costa Rica. We hebben vertrouwen in hem. Panama zal verdedigend spelen tegen ons, want ze hebben ongetwijfeld gezien waartoe we aanvallend in staat zijn. Op de counter kunnen ze ons echter pijn doen”, besloot de doelman.

bron: Belga