Courtois: “We voetballen nu met duidelijk plan”

Courtois:
Courtois: "We voetballen nu met duidelijk plan"

Thibaut Courtois voelt dat de Rode Duivels klaar zijn voor de eerste WK-wedstrijd, morgen in Sotchi tegen Panama. “We voetballen hier in Rusland met een duidelijk plan, zowel op verdedigend als aanvallend vlak”, verklaarde de doelman van Chelsea vandaag op een persconferentie. “We starten dit WK met zelfvertrouwen”, vertelde Courtois. “We hebben nu een duidelijke tactiek, verdedigend en aanvallend. Dat was vroeger misschien anders. Iedereen heeft ook meer ervaring vergeleken met het vorige WK vier jaar geleden. We weten wat te verwachten en dat zorgt voor kalmte. Dat geldt ook voor mij. Ik voel dat we klaar zijn voor het toernooi.”

Met de aanslepende blessures van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen lijkt Dedryck Boyata te zullen starten tegen Panama. “Dedryck deed het goed wanneer de coach hem opstelde”, aldus de Limburger. “We hebben vertrouwen in hem. Vincent en Thomas hebben inderdaad meer ervaring, maar het maakt niet uit wie speelt. Als verdediging zullen we sowieso heel veel moeten praten.”

De Duivels starten tegen Panama als grote favoriet. Wat verwacht Courtois van de Centraal-Amerikanen? “Ik denk dat ze met veel strijd aan de wedstrijd zullen beginnen. Panama verdedigt goed en zal op de counter mikken. Aan ons om hier rekening mee te houden. Ik verwacht een gesloten partij en we zullen bij de pinken moeten zijn.”

Bron: Belga