WK 2018 – Adnan Januzaj: “We voelen ons sterker dan vier jaar geleden”

WK 2018 - Adnan Januzaj:
WK 2018 - Adnan Januzaj: "We voelen ons sterker dan vier jaar geleden"

De Rode Duivels hebben zaterdag voor het eerst geoefend in Sotsji, waar ze maandag hun eerste WK-duel spelen tegen Panama (om 17u00 Belgische tijd). Adnan Januzaj is voor de tweede keer bij op het WK. Hij voelt dat het team sterker is geworden dan vier jaar geleden. “Mijn rol is de groep te helpen”, stak Januzaj van wal. “Tijdens een Wereldbeker moet je aan het team denken. Ik ben naar hier gekomen om te winnen. De laatste acht is niet slecht, de halve finales ook niet, maar wij zijn gekomen om het toernooi te winnen. We voelen dat we sterker zijn dan vier jaar geleden. Dat bleek ook uit de voorbereidingswedstrijden.”
De Rode Duivels moesten zaterdag afscheid nemen van Laurent Ciman. “Dat is heel jammer. Iedereen weet dat Laurent een topprof is. Maar dat is voetbal. We bedanken hem om ons te steunen en voor het werk dat hij gedaan heeft.”
Januzaj zag eerder zaterdag al dat topploegen Frankrijk en Argentinië het lastig hadden tegen kleinere tegenstanders als Australië en IJsland. “Zelfs de grote landen hebben het moeilijk. Vooral dan in de laatste twintig minuten. Ik voel me klaar om op het einde van zo’n wedstrijden het verschil te maken.”

bron: Belga