Ook in Sotsji geen Kompany en Vermaelen op training

Ook in Sotsji geen Kompany en Vermaelen op training
Ook in Sotsji geen Kompany en Vermaelen op training

21 Rode Duivels – 18 veldspelers en 3 doelmannen – zijn vandaag op training verschenen in de Park Arena in Sotsji, waar de Rode Duivels deze namiddag aangekomen zijn. Vincent Kompany en Thomas Vermaelen waren nog steeds niet aanwezig op het oefenveld. Zij herstellen van respectievelijk een lies- en hamstringblessure. Eerder vandaag liet Roberto Martinez echter Laurent Ciman huiswaarts keren en dus lijkt de bondscoach wel zeker dat het tweetal tijdig fit raakt. Kompany liep zijn kwetsuur twee weken geleden op in de eerste oefeninterland tegen Portugal, Vermaelen staat al sinds medio mei aan de kant.

De WK-opener van maandag in Sotsji tegen Panama komt sowieso te vroeg voor beide spelers, zij zullen vermoedelijk klaargestoomd worden voor het einde van de groepsfase om er dan in de tweede ronde te staan. Tegen de bescheiden WK-debutant Panama mag Dedryck Boyata zich centraal achterin opmaken voor een basisplaats, met naast hem de ervaren Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

Na de training staan Dries Mertens, Adnan Januzaj en Roberto Martinez de pers nog te woord in het Fisht-stadion. Morgen trainen de Duivels daar een laatste keer vooraleer ze maandag hun WK zullen openen tegen debutant Panama.

Bron: Belga