WK 2018 – Ronaldo na hattrick: “Hier heb ik vele jaren voor gewerkt”

WK 2018 - Ronaldo na hattrick: "Hier heb ik vele jaren voor gewerkt"

Met een perfect geplaatste vrije trap zorgde Cristiano Ronaldo in Sotsji voor de 3-3 eindstand in de eerste groepswedstrijd tegen Spanje. De 33-jarige vedette had Portugal daarvoor al twee keer op voorsprong geschoten tegen Spanje, dat via Diego Costa twee keer terugkwam en via Nacho op 3-2 kwam.
“Het is ongelooflijk”, stak Ronaldo na afloop van wal. “Ik heb hier veel jaren hard voor gewerkt. Sommigen hebben misschien niet in mij geloofd, maar ik heb altijd in mezelf geloofd. Hier deed ik het voor.”
De Portugees prees vervolgens zijn teamgenoten. “Ik wil vooral benadrukken dat ik de reactie van het team erg knap vind. Dit team heeft veel kwaliteit. We hebben niet opgegeven. Ook niet, toen we achter kwamen. Uiteindelijk is een gelijkspel in mijn ogen terecht. Ik heb er vertrouwen in dat dit WK ons goed gezind is. We geloven dat we er tot het einde bij zullen zijn.”
Met zijn eerste treffer van de avond – in de vierde minuut uit een strafschop – schaarde Ronaldo zich in een illuster rijtje van voetballers die op vier WK’s hebben gescoord. Daartoe behoren ook de Braziliaan Pelé en de Duitsers Uwe Seeler en Miroslav Klose.

bron: Belga