Italiaan opgepakt die meer dan 200 vrouwen met hiv besmette

Italiaan opgepakt die meer dan 200 vrouwen met hiv besmette
Italiaan opgepakt die meer dan 200 vrouwen met hiv besmette

De Italiaanse politie heeft een 35-jarige man opgepakt die ervan verdacht wordt meer dan 200 seksuele partners doelbewust met het hiv-virus te hebben besmet. Dat heeft de politie van de stad Ancona vandaag laten weten. Claudio Pinti zou al “zeker elf jaar geleden” de diagnose gekregen hebben dat hij hiv-positief was, maar vertelde zijn bedpartners niks over zijn toestand en nam ook geen voorzorgsmaatregelen. Volgens de politie ontkende de man bij zijn arrestatie dat hij lijdt aan het virus, dat zoals bekend aids veroorzaakt. Pinti was een regelmatig bezoeker van datingwebsites. Via onbeschermde seks besmette hij op die manier naar schatting meer dan 200 vrouwen.

Pinti werd geklist nadat één van zijn recente partners naar het ziekenhuis trok omdat ze zich ziek voelde. Daar ontdekten de dokters dat ze het hiv-virus had opgelopen.

De autoriteiten roepen mogelijke slachtoffers op de politie te contacteren. Tegen de gewoonte in werd zelfs een foto van de verdachte vrijgegeven zodat mensen hem kunnen herkennen. Volgens een politiewoordvoerder zijn vrouwen niet happig om naar buiten te treden omdat ze met een gevoel van schaamte kampen.

In een gelijkaardige zaak veroordeelde een rechtbank in Rome vorig jaar een man tot 24 jaar cel. Hij besmette meer dan 30 vrouwen met hiv, onder wie een zwangere vrouw die het virus doorgaf aan haar zoon.

Bron: Belga