Trump bezoekt “op zekere tijd” Pyongyang en prijst Noord-Koreaanse stranden aan

Trump bezoekt
Trump bezoekt "op zekere tijd" Pyongyang en prijst Noord-Koreaanse stranden aan

De Amerikaanse president Donald Trump zal “op een zekere tijd” de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang bezoeken. “Dat zal een dag zijn waar ik erg naar uitkijk, op het gepaste moment”, zei Trump tijdens een persconferentie, na zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Tijdens het gesprek met Kim heeft Trump zich ook lovend uitgelaten over de stranden van Noord-Korea en heeft hij de Noord-Koreaanse leider gewezen op de economische vastgoedopportuniteiten van zijn land, klonk het. Hij nodigde de Noord-Koreaanse leider eveneens uit in het Witte Huis. Kim aanvaardde de uitnodiging, zei Trump nog. Maar dat zal moeten plaatsvinden “op het gepaste moment”.

Trump zei nog dat hij Kim naar de onderhandelingstafel heeft gebracht door hem te tonen wat de toekomst Noord-Korea kan brengen, als hij voor vrede kiest. “Bijvoorbeeld, ze hebben fantastische stranden”, zei hij. “Je ziet dat telkens ze met de kanonnen in de oceaan schieten. Ik zei ‘man, kijk naar dat zicht’. Zou dat geen geweldig flatgebouw zijn? Ik zei: ‘in plaats van dat te doen, zou je de beste hotels in de wereld kunnen hebben’.”

Trump wees op de ligging van Noord-Korea. “Bekijk het vanuit een vastgoedperspectief. Zuid-Korea en China en zij bezitten het land in het midden. Hoe slecht is dat?”

Bron: Belga