Ontmoeting Trump-Kim – Trump en Kim aangekomen in hotel waar top plaatsvindt

Ontmoeting Trump-Kim - Trump en Kim aangekomen in hotel waar top plaatsvindt

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben hun hotels verlaten en zijn aangekomen in het Capella-hotel, waar ze elkaar vanaf 09.00 uur (03.00 uur Belgische tijd) ontmoeten. Trump en zijn delegatie vertrokken om 02.04 uur Belgische tijd het Shang-ri La-hotel, de Noord-Koreaanse delegatie vertrok enkele minuten laten vanuit het hotel St Regis Singapore.
Volgens het Witte Huis kwam Trump om iets voor 02.30 uur onze tijd aan in het hotel op het eiland Sentosa, net voor de kust van Singapore. Kim arriveerde iets later.
Als alles verloopt zoals voorzien, wordt Donald Trump de eerste zittende president die een officiële ontmoeting heeft met een Noord-Koreaanse leider.
Kim en Trump zullen elkaar eerst 45 minuten lang een op een spreken. Daarna volgen een uitgebreide bilaterale meeting en een werklunch. Verwacht wordt dat Trump rond 10.00 uur Belgische tijd de pers zal toespreken, alvorens om 13 uur weer richting de VS te vliegen. Kim zou al om 08.00 uur Belgische tijd weer naar Noord-Korea vliegen.

bron: Belga