WK motorcross - GP van Frankrijk - Jeffrey Herlings pakt achtste seizoenszege

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Nederlandse WK-leider Jeffrey Herlings (KTM) heeft zondag in St-Jean-d'Angely de Grote Prijs MXGP van Frankrijk, de tiende WK-manche, op zijn naam geschreven. Na de eerste won hij ook de tweede reeks. Het is al de achtste zege van het seizoen voor Herlings. Herlings haalde het in de tweede reeks voor de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM) en de Sloveen Tim Gajser (Honda). Clément Desalle (Kawasaki) werd zesde, Jeremy Van Horebeek (Yamaha) veertiende en Kevin Strijbos (KTM) vijftiende. Nathan Renkens (Honda) reed de tweede reeks niet uit. De GP-zege was uiteraard voor Herlings, Cairoli werd tweede en Gajser derde. Desalle eindigde vierde, Strijbos twaalfde, Van Horebeek zestiende en Renkens 32e.

In de WK-stand breidt Herlings zijn voorsprong uit. Hij telt nu 486 punten, Cairoli is tweede met 424 punten. Desalle is de beste Belg op de derde plaats met 351 punten. Van Horebeek is negende, Lieber die zondag niet in actie kwam twaalfde, Strijbos zestiende.

In de MX2 was de zege in de tweede reeks voor de Spanjaard Jorge Prado (KTM). Jago Geerts (Yamaha) werd knap tweede. De Amerikaan Thomas Covington (MUL), die de eerste reeks won, eindigde derde. Brent Van doninck (Husqvarna) reed de tweede reeks niet uit. In de einduitslag scoorde Prado evenveel punten als Covington, maar bij gelijke stand geeft de tweede reeks de doorslag en daardoor was de GP-zege voor de Spanjaard. De Deen Thomas Kjer Olsen mocht als derde mee op het podium. Geerts werd vierde, Van doninck 23e.

In de WK-stand blijft de Let Pauls Jonass (KTM) aan de leiding met 434 punten, voor Prado (418). Geerts rukt op naar de zesde stek, Van doninck is negentiende.

De elfde Grote Prijs van het seizoen wordt volgende week zondag op 17 juni in het Italiaanse Ottobiano gereden.

bron: Belga