Walibi doopt zijn 7,8 miljoen euro dure Exotic World

Walibi doopt zijn 7

Pretpark Walibi, deel van de bedrijfsgroep Compagnie des Alpes, heeft vandaag zijn zone ‘Exotic World’ ingehuldigd. Daar bevindt zich de nieuwe attractie ‘Tiki-Waka’, net als de rest van de zone thematisch gewijd aan Polynesië. Aan het oprichten van Exotic World kleeft een prijskaartje van 7,8 miljoen euro. Exotic World is onderdeel van een vernieuwingsplan dat in totaal een slordige 100 miljoen zal kosten. Tegen het jaar 2022 moet het pretpark in Waver er bijna geheel (voor 75 procent) anders uitzien. Tiki-Waka is een funcoaster die zich over een afstand van 564 meter tot 21 meter hoog slingert. Het vehikel is eigenlijk al sinds 7 april in gebruik. In de nieuwe Exotic World kan de bezoeker ook een tiki-trail-parcours afleggen, bestaande uit verscheidene, door bruggen verbonden torens.

CEO Dominique Marcel van Compagnie des Alpes liet weten dat Walibi streeft naar het leiderschap onder de Belgische attractieparken.

Van de 7,8 miljoen euro die voor Exotic World werden opgehoest, werden er 4,2 miljoen besteed aan het uitbreiden en thematiseren van Aqualibi, de nieuwe versie van het waterpark van Walibi dat tijdens de voorbije paasvakantie werd geopend.

bron: Belga