Emma Plasschaert blijft aan de leiding zeilen in Marseille

door
Belga
Leestijd 1 min.

Emma Plasschaert staat na zeven regatta's in de Laser Radial-klasse nog altijd aan de leiding in de wereldbekerfinale in het Zuid-Franse Marseille. Na een windstille dag zonder wedstrijden donderdag, konden er vrijdag drie wedstrijden worden afgewerkt in Marseille. Emma Plasschaert beëindigde die als elfde, eerste en tweede. De Gentse telt zo 21 punten en blijft aan de leiding, met 10 punten voorsprong op de Hongaarse Maria Erdi. Er resten nog twee regatta's voor de medal race op zondag.

Ook Maité Carlier kende met een vierde, veertiende en derde plaats een goeie dag. Ze stijgt zo van plaats 23 naar nummer 15. In de Laser-klasse kenden Wannes Van Laer en William de Smet een moeilijke dag. Ze staan nu respectievelijk veertiende en twintigste. In de Nacra 17 haalden Jan Heuninck en Anouk Geurts de medal race niet. Ze eindigden als zeventiende.

De wereldbekerfinale in Marseille gaat op dezelfde wateren door waar in 2024, tijdens de Spelen van Parijs, het olympische zeilen plaatsvindt. Zondag gaan in Marseille de finale medal races door, waar alleen de beste tien aan mogen deelnemen en de punten dubbel tellen.

bron: Belga