Rode Duivels behouden derde plaats op FIFA-ranking

Rode Duivels behouden derde plaats op FIFA-ranking
Rode Duivels behouden derde plaats op FIFA-ranking

België begint als nummer drie van de wereld aan het WK in Rusland. Op de vandaag vrijgegeven nieuwe FIFA-ranking behouden de Rode Duivels hun positie. Sinds de publicatie van het vorige klassement op 17 mei kwamen de troepen van Roberto Martinez twee keer in actie. Afgelopen zaterdag speelden ze in het Koning Boudewijnstadion 0-0 gelijk tegen Europees kampioen Portugal, gisteren versloegen ze op dezelfde locatie Egypte met 3-0. Maandag (11 juni) volgt in Brussel nog de uitzwaaiwedstrijd tegen Costa Rica.

België volgt met 1.298 punten achter wereldkampioen Duitsland (1.558 punten) en Brazilië (1.431 punten). Portugal (1.274 punten) en Argentinië (1.241 punten) vervolledigen de ongewijzigde top vijf. Voor de enige verandering in de top tien zorgt Spanje. La Roja (tiende) wisselt van plek met Polen (achtste).

Engeland blijft op nummer 12 (+1) de hoogst gerangschikte tegenstander van België in de groepsfase van het WK. Tunesië moet als 21e zeven plaatsen inleveren, Panama behoudt de 55e positie.

De volgende FIFA-ranking wordt bekendgemaakt op 19 juli, vier dagen na de WK-finale in Moskou.

bron: Belga