“België heeft vier procent kans op wereldtitel, Brazilië is favoriet”

België heeft vier procent kans op wereldtitel, Brazilië is favoriet
België heeft vier procent kans op wereldtitel, Brazilië is favoriet

De kans dat Eden Hazard op 15 juli in Moskou met de wereldbeker mag zwaaien, is volgens Gracenote niet groot. Het vermaarde statistiekenbureau berekende dat de Rode Duivels slechts vier procent kans hebben op de WK-titel. In groep G zijn België en Engeland ook voor Gracenote allebei favoriet om door te stoten naar de achtste finales. Beide landen hebben daarvoor 71 procent kans, ruim meer dan Tunesië (32%) en Panama (26%).

In die achtste finales nemen de troepen van Roberto Martinez het, als de statistieken het bij het rechte eind hebben, op tegen Colombia (77%) of Polen (50%). Senegal (45%) en Japan (29%) zouden groep H niet overleven.

Gracenote schuift Brazilië naar voor als favoriet. Neymar en co hebben 21 procent kans op de wereldtitel. Brazilië verloor sinds het vorige WK, waar het in de halve finales voor eigen publiek een onvergetelijke 1-7 pandoering van Duitsland kreeg, slechts vier wedstrijden, amper één sinds juni 2016.

Op de tweede plaats staat Spanje (10%), gevolgd door titelverdediger Duitsland en Argentinië (allebei 8%). Frankrijk (6%) vervolledigt de top vijf. België staat negende na Peru, Colombia en Engeland.

bron: Belga