Yellow Tigers winnen met 3-0 van Argentinië

Yellow Tigers winnen met 3-0 van Argentinië
Yellow Tigers winnen met 3-0 van Argentinië

De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 13) hebben hun elfde wedstrijd in de Women’s Nations League gewonnen van Argentinië (FIVB 11). In het Poolse Bydgoszcz trok het team van bondscoach Gert Vande Broek met 3-0 aan het langste eind. De setstanden waren 25-22, 25-16 en 25-14. Het is de derde zege voor de Belgen in deze competitie. De zege tegen de Argentijnen is van groot belang met het oog op het behoud in de Women’s Nations League. België is net als Argentinië, de Dominicaanse Republiek en Polen een Challengerteam. Het team dat het het minst goed doet van deze vier, speelt een play-off tegen de winnaar van de Challenger Cup om een ticket voor de volgende editie van de Nations League. De overige landen in de Nations League kunnen niet zakken. Eerder wonnen de Yellow Tigers met 3-2 van de Dominicaanse concurrent. Momenteel staat België op de 13e plaats. Polen is 11e, de Dominicaanse Republiek 14e en Argentinië puntenloos laatste.

België trad aan met Britt Herbots, Nathalie Lemmens, Celine Van Gestel, Kaja Grobelna, Marlies Janssens, Ilka Van de Vyver en Jodie Guilliams als libero. Laure Flament mocht invallen.

Morgen (20u30) spelen de Yellow Tigers tegen Polen (FIVB 22), dat in Bydgoszcz voor eigen publiek mag aantreden.

De laatste etappe gaat door in het Italiaanse Eboli. Daar nemen de Belgen het volgende week op tegen Brazilië (FIVB 4, 12 juni), Italië (FIVB 7, 13 juni) en Thailand (FIVB 16, 14 juni).

bron: Belga