Amazon betaalt 1 miljard dollar voor ‘Lord of the Rings’-serie

Amazon bestelt vijf seizoenen van nieuwe 'Lord of the Rings'-serie
Foto R.V.

Internetreus Amazon heeft bevestigd dat ze vijf seizoenen van de nieuwe ‘ ‘Lord of the Rings’-serie gaat produceren. In totaal wordt er 1 miljard dollar in de televisiereeks gepompt. 

Vorig jaar raakte al bekend dat Amazon een televisiereeks van ‘LOTR’ ging maken, maar meer details werden niet vrijgegeven. Tot nu. Aan verschillende Amerikaanse media heeft het bedrijf nu een tipje van de sluier gelicht. Volgens de goed ingelichte site The One Ring zal de reeks focussen op de jonge jaren van Aragon. Specifiek over de jaren waarin hij als Strider, al dolend Midden-Aarde verkende. Kunnen dus ook aan bod komen: de elfen Elrond, Arwen en Galadriel. Het slotmoment van de serie zou zijn wanneer Aragon de hobbits ontmoet en dan beginnen de avonturen die al verfilmd werden.

Biedingsoorlog 

Met het einde van ‘Game of Thrones’ in zicht, wil Amazon een nieuw paradepaardje op stal hebben en dat mag wat kosten. Voor de tv-rechten alleen betaalde het bedrijf 250 miljoen dollar, nadat het succesvol concurrent Netflix had overtroffen met bieden. Daarbovenop trekt het 1 miljard uit voor de productie. Met gemiddeld vijftien afleveringen en het budget van ‘Game of Thrones’, zou er per episode 13 miljoen dollar uitgetrokken worden.

Opnames 

De opnames beginnen in 2019. In de zomer van 2020 zouden de eerste afleveringen moeten uitgezonden worden. Met de reeks hoopt Amazon een doorbraak te forceren als streamingdienst en de concurrentie met onder andere Netflix aan te gaan.