Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck presenteren ‘De ochtend’ op Radio 1

Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck presenteren 'De ochtend' op Radio 1

Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck lossen dit najaar Ruth Roets en Dennis van den Buijs af bij ‘De ochtend’ op Radio 1. Dat meldt de VRT in een persbericht. Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck zullen vanaf september elkaar wekelijks aflossen als presentatoren van het ochtendblok. Dat gaan ze elke ochtend in duo doen met een co-presentator: Xavier met Benedikte Coussement en Michaël met Sara Vandermosten.

Ze nemen de fakkel over van Dennis van den Buijs en Ruth Roets, die respectievelijk drie en vier jaar ‘De ochtend’ hebben gepresenteerd. Dennis van den Buijs wordt presentator van ‘Start je dag’ bij Radio 2 Antwerpen. Ruth Roets gaat afwisselend met Ruth Joos ‘De wereld vandaag’ presenteren. Lode Roels, die de voorbije twee seizoenen ‘De wereld vandaag’ presenteerde, gaat vanaf september aan de slag als nieuwsanker bij Radio 1.Michaël Van Droogenbroeck blijft daarnaast ook financieel-economisch expert bij VRT NWS. Xavier Taveirne neemt na één seizoen afscheid van ‘De 7de dag’ en keert terug naar de (ochtend)radio. “Als onrustige mens ligt een dagprogramma me beter dan een weekprogramma. Het wordt een boeiend jaar met twee verkiezingen, ik wil daar graag boeiende radio over maken”, geeft hij hierover mee.

“VRT NWS wil het ritme van de gebruiker volgen en dat begint bij ‘De Ochtend’: dat is het moment waarop mensen wakker worden, de radio aanzetten en naar de smartphone grijpen”, aldus Liesbet Vrieleman, algemeen hoofdredacteur van VRT NWS.

bron: Belga